>
İnsanların mutluluklarını tüm dost, akraba ve tanıdıklarıyla kutladıkları eğlencelere Düğün denilmektedir. Düğünler genelde bir çiftin bundan sonraki yaşamlarını beraber geçirmek için yapılan eğlenceler olmasına rağmen erkekliğe ilk adım atan sünnet çocuklarına da sünnet düğünü yapılmaktadır.
sektörü kriz ortamında bile sektör çalışanlarını kazandırmaya devam ediyor. Her yıl ortalama 700-750 bin çift için çalışma yapıyor. Her düğün için masrafları 10 bin TL olarak düşünürsek sektörün ne kadar kazandığını daha iyi anlayabiliriz.
Düğün hazırlıkları yapan çiftler genelde organizasyon firmalarıyla anlaşarak en özel günlerini daha unutulmaz hale getirirlerken kendi başlarına hazırlık yaptıklarında unutulması muhtemel olan konuların unutulmasını engelliyor ve düğünlerine en iyi şekilde hazırlanıyorlar.
Organizasyon yapan firmalar da gelin ve damat üzerinden büyük bir yük alarak davetiye basımından nikah şekeri seçimine kadar küçük sayılabilecek kalemlerden salon süslemesinden damatlık ve gelinlik seçimine kadar büyük kalemlere kadar düğünün her aşamasıyla ilgileniyor hatta düğün sonrası balayı seçenekleriyle de yeni evlenen çiftlere balayı tatili sunuyor.
Düğünler son zamanlarda özellikle salonlardan ve otellerden çıkarak kırlara yelken açıyor. Kır düğünü yapan çiftler, konseptler arasında açık havada ve bahçe ortamında masalsı bir konsepte yer verdiği için daha çok tercih ediyor.
dünyanın her tarafında farklı kültürlerde farklı şekillerde gerçekleşse de gelin ve damadın mutlulukları ile dost ve akrabaların bu mutluluklara ortak olmasının sevinci her yerde aynıdır.